Bátaszéki kirándulás 2021. május 29.

2021. május 29-én, egy nappal a „járványszünet” utáni első összpróbánkat követően útra keltek az Ad Libitum Kórus túrakedvelő és épp ráérő tagjai, néhányunk családtagjai kíséretében, összesen 19-en. Úticélunk ezúttal Bátaszék volt.

A májusi esők sok napi aranya után nem láttuk értelmét hajnalban kelni: a 9:14-es vonattal utaztunk. Kevéssel fél tíz után már meg is érkeztünk.

Köszönetnyilvánítás

Kedves Támogatóink!
 

A kórus valammenyi tagja nevében nagy tisztelettel szeretnénk megköszönni mindazoknak a támogatását, akik adóbevallásuk során ebben az esztendőben a bajai Ad Libitum kórusnak ajánlották fel 2020. év során fizetett adójuk 1 %-át!

 

Baja, 2021. május 21.

 

Az Ad Libitum kórus vezetősége
 

 

Gemenci túra, 2021. április 24.

Sokan összejöttünk az Ad Libitum kórusból az április 24-i gemenci kirándulásra, köszönhetően valószínűleg a gyönyörű időnek. A csapat a reggel 9:14-es vonattal utazott el Pörbölyig, ahonnan egészen a délutáni hazaérkezésig minden métert saját lábon tettünk meg. Elsőként a vadasparkot látogattuk meg, ahol - nagy örömünkre - jelentős számú újszülött vadmalacot is láttunk.

A Cserta-parti pihenőhelyen két dallal emlékeztünk az április 22-én elhunyt Dankó Józsefre. A megzenésített József Attila vers erdei előadása az alábbi linken megtekinthető:

Online KÓSZA, 2021. április 24.

Tavaly izgatottan készültünk egy KÓSZA nevű eseményre, amelyen szerettünk volna részt venni Szegeden, de persze a járvány miatt elmaradt, és az idén is csak online rendezték meg.

Honlapunk megújul

Kedves kórusmuzsikát kedvelő Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megkezdtük honlapunk megújításának, aktualizálásának munkálatait.

A 'Címlap' hírfolyamában, illetve a 'Kórusról' / 'Események' menüpont alatt már most is olvashat újdonságokról, de erre a két helyre fogunk feltölteni minden fontos, kórusunkkal kapcsolatos hírt, eseményt, információt.

Ismét Éliás - most rendhagyó módon

Épp két esztendeje annak, hogy a kórus számára sok-sok nehéz, de örömteli munkát adó monumentális darabnak,  Mendelssohn: Éliás című oratóriumának közös próbáit megkezdtük a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskarral és a Szegedi Egyetem énekkarával. Az előadás most élőben sajnos nem ismételhető, de Cseri Zsófiának, az Erkel Ferenc Vegyeskar vezetőjének meghívását elfogadva, velük közösen online keretek között - saját örömünkre - e hónap közepén újra elénekeljük a darab főbb kórusait.

KÓTA-díjat kapott Pethőné Kővári Andrea az Ad Libitum kórus karnagya

Az Ad Libitum kórus karnagyát, Pethőné Kővári Andreát a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) nemrégiben karnagyi díjban részesítette. Az ennek kapcsán vele készült interjú városunk honlapján az alábbi linkre kattintva olvasható:

40 év elismerése

2021-ben is kérjük szíves támogatásukat

Kórusunk tagjai nevében ebben az esztendőben is tisztelettel kérjük, hogy a tevékenységünket figyelemmel kísérő és kedvelő polgártársaink adójuk 1 %-ának felajánlásával támogassák munkánkat! Felajánlásaikat - valamennyi kórustagunk nevében - előre is köszöni:

Pethőné Kővári Andrea karnagy és Pethő Attila elnök

Örömmel fogadjuk a jövedelemadó 1%-ának felajánlását

A kórus tagjai nevében tisztelettel kérjük az együttes munkáját figyelemmel kísérő és elismerő polgárokat, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával ebben az évben is támogassák az énekkart.

Ad Libitum Kamarakórus Egyesület
18346187-1-03

Köszönettel:
Pethőné Kővári Andrea – karnagy
Pethő Attila - el
nök

Adventi áhítat

Idén ismét részt veszünk a már hagyományos Adventi áhítat koncerten.
Szeretettel várunk mindenkit!

További részletek a csatolt plakáton.

Pages