Az Ad Libitum kórus az újévi koncerten

2022. január 1-én az Ad Libitum kórus - a nagy háttér kórus részeként - szerepelt a Mága Zoltán nevével és játékával fémjelzett újévi koncerten. Az alábbi linkeken megtekinthető a műsor két részlete, melyben kórusunk is szerepelt.
Omega: Gyöngyhajú lány
Finálé
Az amve.hu cikkét az eseményről az alábbi linkre kattintva olvashatják el:
Az amve.hu cikke az újévi koncertről

A 2021. december 18-i adventi koncert - fotók és video

Azok számára, akik a bajai barátok templomában tartott hagyományos adventi koncertet minden évben meg szokták nézni, de ebben az esztendőben a létszám korlátozás vagy más ok miatt nem tudtak személyesen jelen lenni örömhír, hogy a koncert a youtube-on megtekinthető. A video mellett Kleisz Mihály fotói is megtekinthetők a 'Bővebben' szóra kattintva!

Nagyon sikeres volt a 30. "Karácsonyt várva" jótékonysági gálakoncert

December 11-én a kiscsávolyi templomban rendezték meg a 30. Karácsonyt várva című jótékonysági gálakoncertet, amelyen - mint 1991-ben a legelsőn, és azóta több alkalommal is - az Ad Libitum Kórus is fellépett. A műsor fináléjában a Kossuth-díjas énekesnővel, Rost Andreával közösen szólaltattunk meg egy karácsonyi dalt. A video megtekintéséhez és az eseményről szóló cikk megnyitásához kérjük kattintson a 'Bővebben' szóra!

Megtartásra kerül az Adventi Áhítat koncert

Örömmel tájékoztatjuk kedves kórusmuzsika-kedvelő Olvasóinkat, hogy megtartásra kerül az ez évi "Adventi Áhítat", vagyis a szokásos év végi záró koncert a Bajai Páduai Szent Antal templomban, közkedvelt nevén a "barátok templomában". Mindenkit sok szeretettel várunk!

30 éve a zene ösvényein - a Bajai Honpolgár cikke az Ad Libitum kórusról

Kedves Látogatóink!

Szeretettel ajánljuk olvasásra a fenti cikket, melyet az alábbi linken érhetnek el:


Bajai Honpolgár - 30 éves az Ad Libitum kórus

Ad Libitum 30

Már a plakátok és a meghívók is kijöttek a nyomdából, amikor úgy döntöttünk, hogy fájó szívvel bár, de lemondjuk az Ad Libitum Kórus november 20-ra tervezett jubileumi koncertjét. A hangversenyt természetesen egy későbbi, veszélytelenebb időszakban mindenképpen megtartjuk, így lesz mód arra, hogy énekszóval, a közönséggel együtt is ünnepeljünk, de mi magunk most is találtunk alkalmat az évforduló köszöntésére.

 

Később kerül megtartásra a jubileumi koncert

Kedves Látogatók!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Ad Libitum kórus vezetősége ma az alábbi döntést hozta meg:
A járványhelyzet jelenlegi állására és annak várható további romlására való tekintettel a 2021. november 20-ra feltételesen meghirdetett 30 éves jubileumi koncert elhalasztásra kerül. A koncert új időpontjáról annak biztossá válását követően azonnal tájékoztatást fogunk adni.
Megértésüket köszönjük!

30 éves a bajai Ad Libitum Kórus

Az Ad Libitum Kórus idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ha a járványügyi előírások lehetővé teszik, akkor november 20-án várjuk a közönséget önálló koncertjeink szokásos helyszínére, az Eötvös József Általános Iskola tornatermébe, hogy együtt köszönthessük a jubileumot.

Az esemény plakátjának megtekintéséhez kattintson a "Bővebben" szóra!

Átadásra került a KÓTA díj Pethőné Kővári Andrea részére

Hosszú idő után fontos szereplésre utazhatott az Ad Libitum Kórus 2021. október 9-én. Ekkor adták át ugyanis a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) idei kitüntetéseit Budapesten, a Szent Imre Gimnázium dísztermében.

KÓTA díj átadása Pethőné Kővári Andrea részére

Mint arról itt a honlapunkon ez év februárjában már beszámoltunk, a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) elnöksége 2020. december 18-án Karnagy kategóriában KÓTA díjat ítélt meg kórusunk karnagya, Pethőné Kővári Andrea részére.

 

A díj odaítéléséről szóló levél ide kattintva olvasható.
 

A koronavírus pandémia miatt a díj tényleges átadására eddig nem kerülhetett sor.

Pages