You are here

Kórushétvége

Egy véletlennek köszönhetően 2013. május 10-én és 11-én két különböző rendezvényen is remek vendégkórusok énekelnek majd városunkban.
 
A budapesti Erkel Ferenc Vegyeskarral már többször találkoztunk érintőlegesen a hazai kórusversenyeken, de közelebbi kapcsolat nem alakult ki a két együttes között. Most viszont ők kerestek meg bennünket azzal, hogy május 11-én Mohácson, 12-én pedig Székesfehérváron lesz koncertjük, és kibővítenék ezt a hétvégi sorozatot egy bajai fellépéssel is. Gyors egyeztetések után dőlt el, hogy 10-én, pénteken tudjuk őket fogadni, így 18.00 órakor a gyakorlóiskola sportcsarnokában mutatkozik be a Cseri Zsófia vezette együttes az Ad Libitummal közös hangversenyen. Az Erkel Ferenc Vegyeskar repertoárja hasonló a miénkhez - Baján is több Orbán György művet énekelnek majd, de szerepel a programjukban Brahms, Debussy és veretes Kodály-mű is. A kórusról itt olvashatnak bővebben.
 
Másnap, 2013. május 11-én, szombaton a Liszt Kórus szervezésében a már hagyományosnak mondható Pünkösdi kórustalálkozóra kerül sor a Bácskai Kultúrpalotában. A műsorban olyan jeles együttesek is fellépnek, mint a Musica Nostra Énekegyüttes Mindszenty Zsuzsánna vezetésével, a Fazekas Ágnes vezette Pataky Nőikar, vagy a pár éve alakult, ám már ezalatt is komoly sikereket és versenyeredményeket elérő Capella Silentium Énekegyüttes, amelynek karnagya Várkonyi Tamás (ebben az együttesben énekel a felesége is, akit többen is jól ismerhetünk - Terray Boglárkáról van szó).
A találkozóról a Bácskai Naplóban jelent meg ismertető.
Pethő Attila