You are here

Szöktetés a szerájból

Kórusunknak idén második alkalommal adatott meg, hogy operában szerepelhessen. A Baja Marketing Kft. szervezésében ezúttal Mozart „Szöktetés a szerájból” című vígoperája került színre a Bajai Városi Színházteremben.

Igen izgatottan vártuk a próbákat, hiszen most először szembesülhettünk a török viselet minden előnyével és hátrányával. Kórusunk férfi tagjai buggyos nadrágokba, cifra mellényekbe öltöztek, a lányok pedig burkák1 alá bújtak. Vidám pillanatokat töltöttünk annak kitalálásával, hogy vajon kit rejthet egy-egy jelmez – játékból egy ízben még a számháborút idéző számok is kerültek a furcsa viseletre…

A rendező Romvári Gergely volt, aki kellő precizitással és határozottsággal irányította csapatunkat Szelim basa képzelt birodalmában - valójában a színfalak mögötti szűk járásokban és persze a színpad díszletei között.

Egy kórus számára mindig érdekes feladat egy másik karvezető kezéhez igazodni. Csapatunknak most több „idegen” mozdulatrendszerhez is alkalmazkodnia kellett, hiszen a próbákon és az előadásokon két karmesterünk is volt, Kocsár Balázs és Erdélyi Dániel személyében.

A színpadi munka és a teltházas előadások ismét nagy élményt jelentettek mindnyájunk számára, és tartalmasan töltöttük el a színpadra lépések közötti várakozás idejét is. Az előadásokra 2014. október 11-12-13-án került sor.

Szereposztás:

Osmin: Szécsi Máté
Konstanza: Kriszta Kinga
Belmonte: Turpinszky Béla
Blonde: Denk Viktória
Pedrillo: Csajághy Szabolcs
Szelim basa: Pethő Attila


1 A burka az egész testet elfedő muzulmán viselet nők számára.