You are here

ADVENTI ZENÉS ÁHÍTAT

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven 2014. december 20-án, a Barátok templomában ismét sor került az Adventi zenés áhítat c. hangversenyre, melyben a közönség hallhatott orgonazenét, elmélyülést segítő gondolatokat, szólóéneket és kórusdarabokat.

Dr. Kosóczki Tamás orgonaművész egy Bach-darabbal nyitotta meg az est szép zenéinek sorát, majd Schindler Mátyástól, a hangversenynek otthont adó templom plébánosától hallhattunk az áhítat lelkiségét megalapozó gondolatokat.

Szólóénekkel Hardy-Horváth Mária énekművész gyönyörködtetett minket, Verdit idézte közénk.

A kórusok közül elsőként a Liszt Ferenc Énekkar állt fel az oltár előtt rögtönzött pódiumra és Makkai Gézáné vezényletével adták elő műsorukat. Hangszeres kíséretüket Kunosné Dankó Ilona és fiatal zeneiskolás tehetségek látták el.

A közös darabunkra a két kórus műsora közt került sor: a két szólista – Hardy-Horváth Mária és Mihálovits Katalin – szólóénekéhez és Dr. Kosóczki Tamás orgonajátékához társulva Andrew Lloyd Webber Requiem című művéből adtuk elő a „Pie Jesu” tételt.

A közös éneklés után következett az Ad Libitum Kórus műsora, melyben hét darabot adtunk elő, ezek közt megszólaltatva a barokk kor zenéjét, illetve a kortárs zene magyar és külföldi darabjait, végül a Ghymes együttes egyik számának kórusfeldolgozásával, a Mária altatójával zártuk műsorunkat, Nagy Alma Virág szólójának segítségével.

Ezt követően újra csatlakozott hozzánk a Liszt Ferenc Énekkar, és orgonakísérettel, a közönséget is éneklésre biztatva elhangzott két magyar népének, az „Ó, gyönyörű szép titokzatos éj…” és a „Pásztorok, pásztorok…”

Hangszeres kísérőink voltak:
Bohner Antal – trombita
Huzsvay György – trombita
Koós Zoltán – brácsa
Kubán Lóránd – hegedű
Pethő Attila – zongora
Wilhelm Ildikó – cselló
Koós László – basszusgitár
Koós Zoltán – ritmuskíséret
Nagy Imre – elektromos gitár
Pethő Attila – zongora

Köszönjük hűséges és hálás közönségünknek is, hogy ismét megtiszteltek minket a jelenlétükkel, szeretetteli tapsukkal!