You are here

XIX. EUROPA CANTAT – PÉCS, 2015. JÚLIUS 25-31.

23 + 1 fővel tudtunk részt venni a fesztiválon, ahol a fiúk az A5-ös műhelyben énekeltek bordalokat Ivars Cinkuss lett karnagy vezetésével (a műhely programjában borkóstoló is szerepelt a Zsolnay Negyedben), a lányok pedig a B11-es műhelyben dolgoztak Szabó Soma és Svetlana Krstic irányításával (Gyökerektől a gyümölcsig – népzenei ihletésű művek).

Autókkal mentünk, a szállásunkat Bánfalvi Magdi segítségével magunk intéztük – Uránvárosban, az egyetem egyik kollégiumában laktunk. A szállásköltség felét az utolsó pillanatban bevállalta az EC 2015 Kft a Baja és Pécs közötti kulturális együttműködés keretében. Máig nem tudjuk, hogy mekkora szerepe volt ebben Szécsi Máténak, de úgy tudjuk, hogy fellépett az ügy érdekében. Így meg tudtuk engedni magunknak, hogy a tömegközlekedés költségét (buszbérlet), illetve a szervezők által kínált kedvezménycsomagot (busz és múzeumok) kóruspénzből fizessük ki. Az étkezés egyénileg folyt.

A fesztiválra negyvennél több országból négyezernél több énekes érkezett. Sok koncertet hallgatunk meg, és ott voltunk a Dóm téri közös énekléseken.

A5 – Éneklő Sommelier-k:

Anonymous: Gaudete
Anonymous: Salda vīna kausu
Adolf Eduard Marschner: Das Königslied
Traditional: Helan går
Emelem poharam
Gustav Ernesaks: Tästä me miehet lähemme
Juris Kulakovs: Par spīti grūtiem laikiem

Két video a Multimédia / Videók menüpont alatt

B11 – Gyökerektől a gyümölcsig:

Što mi je milo (traditional Macedonian song)
Elena Camoletto: Complainte (commissioned piece)
Gustavo Trujillo: Endecha (commissioned piece)
Gyöngyösi Levente: Áldalak búval
Kodály Zoltán: Túrót eszik a cigány
Vojislav Simić (1924-): Pošla Moma na voda