You are here

Események

Események

Jubileum

2016. november 19-én ünnepelte kórusunk a 25. születésnapját.

Az ünnepi koncertre rengeteg előkészület szükségeltetett.
Borítékoltuk a meghívókat, összeállítottuk a kiállítás anyagát, dekorációt készítettünk, „kihelyezett” megbeszéléseket tartottunk annak érdekében, hogy ez a jubileum igazán ünnepire sikeredjen.

A koncertre (a 20. születésnapunkhoz hasonlóan) ismét dalpárokat állított össze karvezetőnk, Pethőné Kővári Andrea. A műsor rendkívül színes volt, hiszen a reneszánsztól, a mai magyar zeneszerzőkig sokan kaptak helyet repertoárunkban. Többek között Paul Peuerl, Gabriel Fauré, Kodály Zoltán, Eugene Butler, Morten Lauridsen, Branco Stark, Leonard Cohen, Orbán György, Tillai Aurél és Tóth Péter szerzeményeit hallgathatták vendégeink az est folyamán.

Farsang

2014. február 28-án kórusunk az ÉZI-ben eltemette a telet és az egyhangúságot is. A rendhagyó helyszínen zajló pénteki próba különös véget ért: egyszer csak megjelent a körünkben egy második Pethőné Kővári Andrea is, aki hirtelen több fejnyit nőtt, hosszú vörös hajat növesztett és szopránból basszusba szállt alá. Újabb próba következett: a rekeszizmok próbatétele. Emmert Ármin farsangi ráadás-kóruspróbájával kezdődött meg az Ad Libitum télbúcsúztatója.